Nettbankpassord:
Dette er ditt personlige passord på minst 8 tegn som du kan benytte sammen med et engangs¬passord for å logge inn i nettbanken. Nettbankpassord har du enten selv registrert i nettbanken eller fått tilsendt fra oss på e-post eller i Posten. Nettbankpassord kan du selv endre i nettbanken. Har du glemt dette må du ta kontakt med bankens kontaktsenter.

 

Engangspassord (fra kodekort eller på SMS):
Dette er et passord på 6 tegn som må byttes for hver gang du bruker det. Engangspassord får du fra oss enten enkeltvis tilsendt på SMS eller i Posten trykt på et kodekort.

 

Personlig passord (BankID):
Dette er et passord som skal benyttes sammen med din BankID (i appleten).  Personlig Passord også kalt BankID passord har du fått fra den banken som utstedet din BankID eller valgt selv i bestilling av BankID. Personlig passord kan endres i dialogen ved bruk av BankID. Har du glemt dette må du ta kontakt med den banken som utstedet din BankID.

 

Sikkerhetskode (BankID):
Dette er et engangspassord eller engangskode som er knyttet til din BankID. Ulike banken har ulike løsninger for sikkerhetkode som f.eks. kodekalkulator, kodekort eller kortleser og smartkort.

 

IDPIN/SignPIN (BankID på Mobil):
Dette er en kode på mellom 4 og 8 siffer som du velger selv på mobiltelefonen ved aktivering av BankID på mobil.

 

PIN-kode (kredittkort og betalingskort):
PIN-kode på 4 siffer som er knyttet til ditt bankkort eller kredittkort. Denne koden kan ikke endres, men kan hentes gratis i nettbanken ved behov.

 

Passord (Sikker netthandel/ Verify by Visa):
Dette er et passord som du bruker ved kjøp på nett og betaling med kort. Passordet setter du selv i nettbanken og det må bestå av 6-12 bokstaver og tall og kan ikke inneholde spesialtegn eller æ, ø eller å.

 

Her kan du se tre snutter som omhandler BankID på mobil.

 

1: Lars forklarer forskjellen mellom Innlogging med BankID på mobil og innlogging med SMS 


 

2: Hvordan opprette BankID på mobil

 

 

3: Hvordan logge inn med BankID på mobil